Skip to content Skip to footer

Οδηγός αγοράς ρολογιών Rolex

Σκέφτεστε να αποκτήσετε το πρώτο σας Rolex αλλά είστε σε δίλλημα αν θα επιλέξετε μεταχειρισμένο ή καινούριο; Στον παρακάτω οδηγό θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψιν και όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να κάνετε με σιγουριά την επιλογή σας.

Υπάρχουν τρεις παράγοντες που καθορίζουν την αγορά ενός ρολογιού Rolex, η διαθεσιμότητα, η τιμή και η κατάσταση. Ξεκινώντας από τη διαθεσιμότητα λοιπόν, πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω της τεράστιας ζήτησης, οι περισσότερες εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της εταιρείας δε διαθέτουν κανένα κομμάτι έτοιμο προς πώληση και μια θέση στο waitlist της μπορεί να έχει αναμονή μέχρι και μια πενταετία. Μάλιστα, αρκετές φορές υπάρχουν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα που πρέπει να πληροίτε ώστε να μπείτε στη λίστα αναμονής.

Από την άλλη, οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων Rolex ανθούν. Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε και στο λεγόμενο “Grey Market”, ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων που μπορούν να πωλούν μεταχειρισμένα Rolex. Οι συγκεκριμένοι έμποροι λαμβάνουν το απόθεμά τους με δύο τρόπους, είτε από την πώληση που κάνει απευθείας ένας μεμονωμένος αγοραστής σε έναν αντιπρόσωπο, που είναι και το πιο σύνηθες, είτε από πώληση αποθέματος χοντρικής κάποιου άλλου αντιπροσώπου, αν και ο δεύτερος τρόπος δεν είναι επιβεβαιωμένος.

Η ύπαρξη του “Grey Market” μπορεί σαφώς να διευκολύνει τους αγοραστές, όμως περιλαμβάνει και κάποια μειονεκτήματα, όπως ότι οι τιμές μπορεί ανεβασμένες κατά 20% ή και 100%, ειδικά στα περιζήτητα κομμάτια και αυτά από ανοξείδωτο ατσάλι που δεν παρουσιάζουν τόσο εύκολα φθορά με το πέρας του χρόνου, όπως τα κατασκευασμένα από χρυσό, που είναι πιο μαλακό μέταλλο. Επιπλέον, τα ρολόγια αυτά δε διαθέτουν εγγύηση. Παρά το γεγονός δηλαδή ότι πληρώνετε πολλές φορές παραπάνω από την αξία λιανικής τους, χάνετε πολλά οφέλη.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα καταφέρετε να έχετε στα χέρια σας ένα ρολόι άμεσα και σε καλή κατάσταση, καθώς μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές από έμπιστους πωλητές και να παρακάμψετε την αναμονή που έχει η αγορά ενός νέου ρολογιού. Επίσης, στο “Grey Market” υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία σε διαθέσιμα μοντέλα και έτσι μπορείτε να βρείτε vintage κομμάτια που δεν υπάρχουν πια σε κυκλοφορία. Μάλιστα είναι σίγουρο ότι η επένδυση σας θα έχει κέρδος, καθώς τα Rolex με το πέρας του χρόνου ανατιμώνται πάντα προς τα πάνω. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για τις τιμές, καθώς αυτές καθορίζονται από τη σειρά που θέλετε να αγοράσετε και τη ζήτηση που θα έχει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της αγοράς.

Αφού λοιπόν καταλήξετε σε ένα μεταχειρισμένο Rolex, ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα για την αγορά ρολογιού Rolex αφορά την κατάστασή τους. Η αλήθεια είναι ότι ένα pre-owned Rolex δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από ένα καινούριο, χάρις την άριστη ποιότητα κατασκευής τους. Εξάλλου, η αντοχή και η μακροβιότητα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το ρολόι που θα επιλέξετε να διαθέτει το νόμιμο πιστοποιητικό γνησιότητας, ή αλλιώς να έχει πιστοποιηθεί από κάποιον έμπειρο εκτιμητή.

Εφόσον λοιπόν η αγορά ρολογιών Rolex από επίσημες αντιπροσωπείες είναι εξαιρετικά δύσκολή, η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα pre-owned από κάποιον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο στο “Grey Market” ή κάποιον αξιόπιστο ανεξάρτητο έμπορο. Ιδανικά, θα πρέπει να αποφύγετε e-shops για τα οποία δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες.

vintagewatches.gr
Δείτε όλα τα ρολόγια Rolex που έχουμε στη συλλογή μας