Skip to content Skip to footer

Πώς να αγοράσετε το πρώτο σας Rolex

To Rolex είναι συχνά το πρώτο προϊόν που επιθυμούν να αγοράσουν οι άντρες ως ανταμοιβή, για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου της ζωής τους, καθώς ένα κλασικό ρολόι θα συνδεθεί με τη συγκεκριμένη ανάμνηση για πολλά χρόνια. Η Rolex αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αγοράς ρολογιών για δεκαετίες, με εξαιρετική φήμη για αξιόπιστα ρολόγια. Εάν επιλέξετε το σωστό μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι, θα αυξήσει ή τουλάχιστον θα διατηρήσει την αξία του κατά το πέρασμα των χρόνων. Επιπλέον, η συνέπεια των μοντέλων Rolex, με μικρές μόνο αλλαγές, τα καθιστούν κλασικά και διαχρονικά που επιτρέπουν τη χρήση τους για δεκαετίες, χωρίς να χάνουν την αξία και την ομορφιά τους. Γιατί λοιπόν να αγοράσετε ένα Rolex και αντίστροφα, υπάρχουν λόγοι για να μην αγοράσετε;

Ταιριάζει ένα Rolex στο προσωπικό σας στυλ;

Τα Rolex αδιαμφισβήτητα είναι διαχρονικά, αλλά αναρωτηθείτε πραγματικά εάν σας αρέσει το στυλ του Rolex ή είναι η επωνυμία και το κύρος που προσδίδει που σας ελκύει; Πόσο συχνά θέλετε να φοράτε αυτό το ρολόι; Το στυλ σας είναι πιο dressy ή πιο casual; Τα κορυφαία ρολόγια της Rolex με τις υψηλότερες πωλήσεις είναι αθλητικά ή επαγγελματικά και όχι ρολόγια ένδυσης. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι τα επιλέγουν βάσει του στυλ τους, ουσιαστικά δεν προορίζονταν για να φοριούνται με επίσημες ενδυμασίες. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι φορούν τα ανοξείδωτα ρολόγια Rolex GMT Master, Submariner ή Datejust με κοστούμια.

Φυσικά, η αγορά ενός Rolex αποτελεί μεγάλη οικονομική επένδυση, οπότε είναι σημαντικό να εξετάσετε το κόστος πριν τα αγοράσετε. Αναλογιστείτε, λοιπόν, το κόστος σε σχέση με τη χρήση που θα κάνετε στο συγκεκριμένο ρολόι.

Επιλέξτε μεταξύ New, Pre-Owned ή Vintage 

Η αγορά ενός νέου Rolex είναι αρκετά απλή, καθώς πληρώνετε την πλήρη τιμή και αποκτάτε το αυθεντικό προϊόν το οποίο συνοδεύεται από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Η αγορά ενός νέου Rolex θα σας προσφέρει την ηρεμία ότι αγοράζετε ολοκαίνουριο αυθεντικό ρολόι, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσετε την αντίστοιχη τιμή του.

Εάν είστε λάτρεις των vintage αξεσουάρ επειδή έχουν μια αισθητική που δεν συναντάτε σε νεότερα αντικείμενα, ένα vintage ρολόι Rolex θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για εσάς. Για πολλά χρόνια, τα vintage Rolex δεν ήταν δημοφιλή, αλλά τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για τα vintage κομμάτια έχει εκτοξευθεί. 

Η τρίτη κατηγορία είναι τα μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex, τα οποία είναι ρολόγια ηλικίας μικρότερης των 20 ετών. Στην ουσία, αυτή η κατηγορία μπορεί να αποδειχθεί η πιο οικονομική επιλογή, επειδή τα vintage ρολόγια μερικές φορές ανεβαίνουν στην τιμή, καθώς ένα συγκεκριμένο μοντέλο είναι σπάνιο ή περιζήτητο. Τα μεταχειρισμένα Rolex, από την άλλη πλευρά, έχουν πιθανώς την καλύτερη αναλογία αξίας μεταξύ φθοράς και έκπτωσης. 

Επιλέξτε τις λεπτομέρειες του ρολογιού σας

Το μέγεθος του ρολογιού σας πρέπει να είναι πάντα ανάλογο με τον καρπό και το χέρι σας, όπως και οτιδήποτε άλλο στην κλασσική ανδρική ένδυση. Εάν έχετε λεπτό καρπό, χρειάζεστε ένα μικρότερο ρολόι, ενώ εάν έχετε μεγάλο καρπό, χρειάζεστε ένα αντίστοιχο ρολόι που θα εφαρμόζει σωστά στο χέρι σας. Γενικά, ωστόσο, υπάρχει μια τάση τα ρολόγια να γίνονται όλο και μεγαλύτερα, οπότε ακόμα κι αν έχετε μεγαλύτερο καρπό, καλό θα ήταν να μην επιλέξετε υπερμεγέθη ρολόγια με μέγεθος θήκης άνω των 41 χιλιοστών, καθώς αυξάνεται ο συνολικός όγκος τους. Το μέγεθος θήκης που επιλέγουν οι περισσότεροι άντρες κατά την αγορά ενός Rolex είναι μεταξύ 36 mm και 41 mm. Εάν έχετε λεπτούς καρπούς, το μέγεθος των 34 mm μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς, ενώ εάν έχετε μεγάλο καρπό, το 41 είναι το μέγιστο που προτείνεται να επιλέξετε. Αν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος του ρολογιού που σας ταιριάζει, υπολογίστε ότι το ρολόι πρέπει να καλύπτει περίπου τα δύο τρίτα του πλάτους του καρπού σας.

Υλικό και Μπρασελέ

Ιδιαίτερη σημασία έχει η επιλογή για το σωστό υλικό και λουρί. Για τα Rolex ρολόγια, μια θήκη ρολογιού και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, αποτελούν κλασικά στοιχεία. Τυχαίνει επίσης να είναι το πιο περιζήτητο υλικό, αντέχει εξαιρετικά στα χρόνια και διατηρεί τη μεγαλύτερη αξία. Εάν προτιμάτε τη δίχρωμη εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό, μπορείτε να δοκιμάσετε την αγορά vintage ρολογιού, επειδή ο χρυσός είναι αρκετά ακριβός στη λιανική πώληση, οπότε η αρχική τιμή είναι υψηλότερη. Στην αγορά των μεταχειρισμένων και των vintage, οι διχρωμίες είναι λιγότερο επιθυμητές, οπότε οι τιμές τους είναι πιο χαμηλές. Για παράδειγμα, ένα Rolex Daytona σε χρυσό ή πλατινένιο, αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση.

Bezel και Dial

Αφού επιλέξουμε το υλικό και το κούμπωμα, ήρθε η ώρα να δούμε τη στεφάνη και το καντράν. Σκεφτείτε να επιλέξετε ένα ρολόι χωρίς φανταχτερά χρώματα ή έντονες λεπτομέρειες. Πιθανότατα θα είναι πιο εύχρηστο και θα το φοράτε πιο συχνά. Φυσικά, αν αγαπάτε το χρώμα και είναι μέρος της προσωπικότητάς σας, οπωσδήποτε επιλέξτε ένα μοντέλο που να σας εκφράζει. Για παράδειγμα, ένα Submariner έχει μόνο ένα σκούρο καντράν και θα εξακολουθεί να φαίνεται καλό αν αυτό είναι το στυλ που προτιμάτε. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα έντονο καντράν, τα ρολόγια όπως το νέο Submariner ή ένα GMT Master II αποτελούν εξαιρετική επιλογή με έντονη όψη από ανοξείδωτο ατσάλι

Επιλέξτε το σωστό μοντέλο της Rolex

Εάν τώρα μπαίνετε για πρώτη φορά στον κόσμο της Rolex, μπορεί να μην γνωρίζετε όλα τα διαφορετικά μοντέλα ρολογιών που προσφέρει και πραγματικά, υπάρχουν αρκετά. Εάν είναι το πρώτο σας Rolex και θέλετε το κλασικό αθλητικό ρολόι, επιλέξτε ανάμεσα σε ένα GMT Master, ένα Datejust, ένα Submariner , ένα Daytona και ίσως ένα Sea-dweller, τα οποία διατηρούν την αξία τους. Τα πρώτα χρόνια κυκλοφορία τους, το Daytona δεν ήταν πολύ δημοφιλές ρολόι, αλλά σήμερα είναι ένα από τα πιο ακριβά της σειράς.Το Explorer ή το Milgauss αποτελούν καλές εναλλακτικές, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να διατηρήσουν την αξία τους στο πέρασμα των χρόνων. 

Ανεξάρτητα από το αν αγοράσετε τα τρέχοντα ή vintage Datejust, Submariner ή GMT Master, θα μοιάζουν πολύ με αυτά που είναι είκοσι ή τριάντα ετών ή και παλαιότερα. Αυτή είναι μια στρατηγική επιλογή της Rolex και οι αγοραστές μπορούν να παρηγορηθούν γνωρίζοντας ότι ανεξάρτητα από το πόσο παλιά είναι τα ρολόγια τους, θα αλλάξουν ελάχιστα στον τρόπο εμφάνισης και αίσθησης.

Αν θέλετε να φορέσετε ένα αθλητικό ρολόι στο γραφείο με το κοστούμι σας, επιλέξτε το Datejust, ενώ εάν σας αρέσει η εμφάνισή του αλλά δεν σας ενθουσιάζει ο μεγεθυντικός φακός Cyclops πάνω από την ημερομηνία, επιλέξτε το Oyster Perpetual. Συχνά δεν συνιστάται επειδή είναι αρκετά απλό, αλλά αυτό το κάνει μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή με καθαρές απλές γραμμές και πολύ κλασσικό προφίλ. 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε ένα μεγαλύτερο ρολόι, το Explorer ή το Explorer 2 είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς διαθέτουν πιο αθλητικό ύφος. Έχουν επίσης μια ωραία ιστορία, καθώς εκδόθηκαν από τη Rolex μετά την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ από τον Sir Edmund Hillary τη δεκαετία του 1950. Όλα μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική πρώτη επιλογή και ακόμη καλύτερη για τη δεύτερη προσθήκη στη συλλογή σας.

Κάντε την έρευνά σας

Η συγκεκριμένη αγορά αφορά αποκλειστικά εσάς. Αν συνηθίζετε να κάνετε εκτενή έρευνα και κοιτάτε το ίδιο ρολόι συνεχώς, τότε αυτό είναι πιθανότατα το κατάλληλο για εσάς. Λάβετε επίσης υπόψη σας, ότι ακόμα και εάν ένα συγκεκριμένο μοντέλο δεν διατηρεί την αξία του τόσο καλά όσο άλλα, αν αγαπάτε το ρολόι, δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος. Στο τέλος της ημέρας, κάντε την έρευνά σας, μην υπερβάλλετε και μην αφήσετε άλλους να πάρουν την τελική απόφαση για το ρολόι που θα φορέσετε.

Μεταβείτε σε ένα φυσικό κατάστημα

Πηγαίνετε σε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο Rolex, δοκιμάστε διάφορα ρολόγια και βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε την αγορά εκείνη τη στιγμή. Δείτε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στο χέρι σας, εντοπίστε τους χρωματικούς συνδυασμούς που σας αρέσουν και σκεφτείτε πώς θα το αξιοποιούσατε στις καθημερινές εμφανίσεις σας. Μπορείτε να περιμένετε μερικές εβδομάδες, ίσως ένα μήνα, για να είστε βέβαιοι ότι εξακολουθείτε να επιθυμείτε την αγορά του συγκεκριμένου ρολογιού. Εάν μετά από το συγκεκριμένο διάστημα παραμένει ο ενθουσιασμός στη σκέψη της αγοράς του συγκεκριμένου ρολογιού, τότε μπορείτε να είστε σίγουρος ότι είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Βήμα 7: Αγορά από έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ολοκληρώσετε την αγορά ενός Rolex, αλλά για μια τόσο σημαντική αγορά με πολλές απομιμήσεις υψηλής ακρίβειας σε κυκλοφορία, θα πρέπει να προτιμήσετε την αγορά από έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο πιστοποιημένων, νέων, μεταχειρισμένων και vintage Rolex ρολογιών. Αποφύγετε το eBay, καθώς και οποιαδήποτε άλλη μορφή δημοπρασιών όπου δεν μπορείτε να εξετάσετε τα αντικείμενα και τα πιστοποιητικά, καθώς και οποιοδήποτε είδος λιανοπωλητή που δεν είναι ειδικός. Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε με κάποια απομίμηση Rolex και να το διαπιστώσετε κατόπιν της αγοράς.

Συμπέρασμα
Κρατώντας τις παραπάνω συμβουλές ως οδηγό, είστε έτοιμοι για την αγορά του Rolex σας! Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αγοράσετε κι άλλο αργότερα. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν ένα Rolex είναι στατιστικά πολύ πιθανό να αγοράσουν και δεύτερο, ακόμη και τρίτο!

vintagewatches.gr
Δείτε όλα τα ρολόγια Rolex που έχουμε στη συλλογή μας