Skip to content Skip to footer

2 Υποτιμημένα Vintage Ρολόγια Rolex

Όταν η πλειονότητα των πρωτοσέλιδων σχετικά με τα vintage Rolex επικεντρώνεται στα ποσά ρεκόρ που καταβάλλονται για την αγορά τους, φαίνεται απίθανο να περιγράψουμε κάποιο ως «υποτιμημένο». Ωστόσο, μακριά από τις δημοπρασίες υψηλού προφίλ και τις εξαιρετικά σπάνιες ιδιαιτερότητές τους, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές αναφορές εκεί έξω που με κάποιο τρόπο έχουν παραμείνει άγνωστες στο κοινό.

Μπορεί να είναι για διάφορους λόγους. Μερικά ήταν πάντα ανάμεσα στα λιγότερο δημοφιλή μοντέλα της μάρκας, χωρίς ποτέ να φτάσουν στα ίδια ύψη αναγνώρισης με εκείνα τα ρολόγια που όλοι μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε με ευκολία. Άλλα είναι κυριολεκτικά το αντίθετο – απίστευτα δημοφιλή και σε παραγωγή για αρκετό καιρό, ενώ υπάρχουν τώρα τεράστιοι αριθμοί από αυτά στην αγορά που διατηρούν χαμηλές τιμές.

Όποια και αν είναι η εξήγηση, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω για όλους. Οι λάτρεις πάντα έλκονται από τα πιο δυσπρόσιτα κομμάτια για να ολοκληρώσουν τελικά τις συλλογές τους και το ρολόι που σήμερα έχει υποτιμηθεί θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το must-have του αύριο.

Rolex Submariner ref. 16610

Το τελευταίο από τα κλασικά στιλ Submariner είναι η τέλεια απεικόνιση όσων αναφέραμε παραπάνω, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1988 και αποσύρθηκε το 2010.

Ωστόσο, το λαμπερό νέο ref. 126610 Submariner κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι και όλοι θέλουν να το αποκτήσουν. Όμως, καθώς πρόκειται για ρολόι Rolex, η απόκτησή του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όσοι προσπαθούν να τα προμηθευτούν από την αγορά, επιβαρύνονται με μεγάλα ασφάλιστρα.

Με αυτή την τιμολόγηση, πολλοί αποσύρονται από το κυνήγι του ολοκαίνουριου μοντέλου, ενώ όλο και περισσότεροι συμβιβάζονται και στρέφονται προς την αναφορά 16610. Φυσικά, αυτή η αύξηση της ζήτησης αυξάνει τώρα και την τιμή του vintage μοντέλου.

Πέρυσι, ορισμένοι αντιπρόσωποι αναφέρουν αύξηση 20% στην αξία του ref. 16610 και δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα.

Το Rolex Turn-O-Graph

Αν υπάρχει κάτι που αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στους θαυμαστές της Rolex, είναι ένα ρολόι με παρελθόν, κάτι που του δίνει τη δική του μοναδική μικρή θέση στα βιβλία ιστορίας της μάρκας. Το Rolex Turn- O-Graph ήταν το πρώτο Rolex σειριακής παραγωγής με περιστρεφόμενο πλαίσιο, νικώντας τόσο το Sub όσο και το GMT-Master στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Ήταν το πρώτο από τη Rolex που κυκλοφόρησε σε δίχρωμο Rolesor, ένα μείγμα από ατσάλι και κίτρινο χρυσό. Υπήρχαν έξι γενιές του συγκεκριμένου μοντέλου και όλες μπορούν να αγοραστούν για εκπληκτικά λογικές τιμές. Η αναφορά του ντεμπούτου, η αναφορά αρ. 6202 για παράδειγμα, ξεκινάει από περίπου 25.000 $. Οι μεταγενέστερες εκδόσεις, μετά την προσθήκη του Turn-O-Graph στη συλλογή Datejust, εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά προσιτές για ένα τόσο σημαντικό ρολόι. 

vintagewatches.gr
Δείτε όλα τα ρολόγια Rolex που έχουμε στη συλλογή μας